Anbefalede links

Herunder følger en liste - i alfabetisk orden - over nogle hjemmesider som vi kan anbefale den besøgende at klikke sig ind på for den gavn og nytte der er i dem.


Alkaram.org
Jamia al-Karam er en af de mest fremtrædende kostskoler for drenge, der flere gange har sikret sig det højeste antal beståelsesprocent i forhold til antal elever pr. klasse i England. Ud over at tilbyde de almindelige fag, tilbydes også traditionel undervisning (dars nizami) inden for de islamiske videnskaber og det arabiske sprog, såvel som Urdu. Skolen ledes af grundlæggeren Shaykh Muhammad Imdad Hussain Pirzada.

IslamAkademiet.dk
IslamAkademiet er et online center for islamiske studier som har til formål at fremme en autentisk og tidssvarende forståelse af islam i en dansk kontekst ved at tilbyde online kurser inden for forskellige islamiske discipliner. Alle kurserne på IslamAkademiet foregår på dansk.

LivingIslam.org
Hjemmesiden hvor de fleste af Shaykh Gibril F. Haddads artikler kan findes. Selvom siden ikke er så brugervenlig men derimod kan være direkte uoverskuelig, er indholdet dog af virkelig stor værdi. Blandt de lærde der engagerer sig online er Shaykh Gibril Haddad en af de mest fremtrædende repræsentanter for Sunni islam (ahl al-Sunna wa al-Jama'a) og skriver hyppigt nye artikler om relevante emner, og hans arbejde med at forsvare Sunni islam imod alle mulige forskellige grupper og sekters angreb igennem et utælleligt antal veldokumenterede artikler og endda flere akademiske bogudgivelser, er måske uovertruffet i vores tid.

Masud.co.uk
En af de ældste traditionelle eller Sunni hjemmesider, og stadig en af de respekterede repræsentanter for Sunni Islam online. Indholdet består primært af artikler af blandt andre den velkendte tænker, forfatter og lærd Shaykh Abdal-Hakim Murad (T. J. Winter) og den fremtrædende åndelige vejleder Shaykh Nuh Ha Mim Keller.

Mihpirzada.com
Hjemmeside for Shaykh Muhammad Imdad Hussain Pirzada, som er en fremtrædende lærd bosat i England der bl.a. arbejder på at skrive den første eksegese (tafsir) over Koranen med titlen Imdad al-Qur'an af hvilket det første bind er blevet udgivet. Derudover leder han Jamia al-Karam, en af de bedste muslimske kostskoler for drenge og - med nylige udvidelser - også piger.

Sunnah.org
Hjemmeside for Ahl al-Sunna Foundation of America, som ud over materiale der har at gøre med foreningen og Naqshbandi-Haqqani sufi-ordenen også har en omfattende samling af nyttige artikler om forskellige aspekter af islam. Næsten al indholdet er på engelsk, men der findes enkelte tekster på andre sprog.

SunniPath.com
En meget omfattende hjemmeside med en omfattende Q&A (spørgsmål og svar) database, et online bibliotek med adskille klassiske og nyere tekster, en boghandel og ikke mindst et online akademi hvor kvalificerede muslimske lærde og avancerede studerende inden for islam tilbyder undervisning inden for et bredt udvalg af online kurser, alt sammen på engelsk og på et et professionelt niveau.

Sunniport.com
Indholdet på Sunniport.com består hovedsageligt af et omfattende og velbesøgt online forum med engelsk som det primære sprog.

Yanabi.com
En af de største og mest velbesøgte Sunni hjemmesider med et tilhørende forum. Blandt de særlige karakteristika ved siden er hvad der muligvis udgør den største islamiske medie-database online med taler af fremtrædende Sunni lærde på både engelsk og urdu.


Seneste artikler

Betydningen af Allahs Enhed (tawhid) af Imam Ibn Hajar al-'Asqalani.

»16. februar 2011Allah eksisterer uden sted eller retning af Mufti 'Ali Jumu'ah.

»16. februar 2011Lidt fiqh om almissen (zakat) af Imran bin Munir Husayn.

»13. september 2009Imam Ibn 'Abidin af Shaykh Abu Hasan.

»1. april 2009Søg i videnbasenIndsend spørgsmål

Har du et spørgsmål om islam som du ønsker at få besvaret? Indsend dit spørgsmål...


Tilmeld nyhedsbrev