Profeten Muhammad - set fra en anden vinkel

Af M. Fethullah Gülen
Anbefalet af Imran bin Munir Husayn, 2004
Forfatteren M. Fethullah Gülen har i hele sit mere end 60-årige liv, ikke nydt de verdslige fornøjelser. Hans liv har passeret i studier, undervisning, rejser, skrivning og taler, men han har altid dybt og indvendigt haft medfølelse for folkets lidelser der kommer af det tyvende århundrededes åndelige ørken.
Hvem var Profeten Muhammad (Allahs fred og velsignelser være med ham)? Ifølge Michael H. Hart, fortatter til De 100 mest indflydelsesrige mennesker (The 100 Ranking of the Most Influential People), er han (Allahs fred og velsignelser være med ham) den mest indflydelsesrige person nogensinde.
Profeten Muhammad (Allahs fred og velsignelser være med ham) - set fra en anden vinkel (The Infinite Light), er en sammensætning af taler og prædikener som F. Gülen har givet hver fredag i 1989, for at introducere folk, specielt de unge, for den elskede og ophøjede Profet (Allahs fred og velsignelser være med ham), i alle hans strålende aspekter. Dette er særlig vigtigt, fordi kærlighed til den ophøjede Profet (Allahs fred og velsignelser være med ham) er mere væsentlig for muslimer, end til nogen anden. At elske ham og ophøje samt lovprise ham, er nødvendighed for vores tro (iman), som mad og drikke er det for vore kroppe.
M. Fethullah Gülen giver her sin unikke fortolkning af Profeten Muhammad (Allahs fred og velsignelser være med ham), baseret på et livslangt personligt studium og kamp for at vække folks kærlighed, til den mest fascinerende skikkelse, der nogensinde har levet i hele universet; faktisk den mest ophøjede og mest elskede af hele Allahs skabelse.
Værket går tæt ind på den elskede Profet (Allahs fred og velsignelser være med ham), og indeholder talrige referencer til hadith-litteraturen, og bruger da også Koranen og hadith-litteraturen som udgangspunkt for sin introduktion til Profeten (Allahs fred og velsignelser være med ham), ikke blot fra et religiøst perspektiv, men fra alle livets aspekter. Man har således i dette værk et godt grundlag for at forstå, hvem det var, som Allah valgte at ophøje over hele skabelsen, og som skulle bringe det sidste og fuldendte budskab til menneskeheden.
Bøgerne giver samtidigt et glimrende indblik i den historiske situation i Profetens tid (Allahs fred og velsignelser være med ham), i Islams udbredelse i de første meget vanskelige år, etableringen af det første muslimske samfund og meget andet relevant. Det er alt i alt interessant og informationsrig læsning, som utvivlsomt udgør læsning som kommer læseren til gavn.
Offentliggjort: 19. august 2004

Copyright © 2002-2019 Islamisk.dk — Alle rettigheder forbeholdes. Gengivelse er kun tilladt sålænge materialet ikke er blevet redigeret og kildeangivelse tydeligt fremgår. For yderligere information, kontakt da Islamisk.dk.